Skip to main content

Brouwerij de Ambacht

Met veel trots presenteren wij Brouwerij de Ambacht. Door de samenwerking met de andere Wijnproevers in Nederland hebben we samen een brouwerij opgericht. Een eerbetoon aan de eeuwenoude ambacht van het bierbrouwen.

Brouwerij De Ambacht is een ambachtelijke brouwerij die bekend staat om haar kwalitatief hoogwaardige speciaalbieren. Gevestigd in de Nederlandse stad Wezep, brouwt De Ambacht een scala aan unieke bieren met gebruik van traditionele brouwtechnieken en hoogwaardige ingrediënten. Het assortiment van De Ambacht omvat diverse biersoorten die stuk voor stuk met veel zorg en passie worden gebrouwen. Door hun authentieke smaken en karakteristieke aroma’s zijn de speciaalbieren van De Ambacht geliefd bij bierliefhebbers over de hele wereld.

Lichte Blonde

Dit licht blonde bier presenteert zich met een stevige witte schuimkraag. De smaak is fris en vol, licht hoppig en moutig. Dit pilsener nodigt uit tot nog een consumptie.

Zwaar Blond

De kleur is diepgoud, het schuim fijn en luchtig. Het boeket is zeer geparfumeerd; de aromatische hopsoorten zijn herkenbaar aanwezig en de specerijen zorgen voor een fruitige toets van citrusvruchten.

Imperial Porter

In de aanzet is deze porter zoet en licht hoppig. Echter neemt de gebrande mout smaak snel over en is de afdronk vol en zacht bitter.

Dubbel Bruin

De kleur is gloedvol als donkere mahonie. Het schuim is vol en blijvend. De fruitgeuren, ontstaan door gisting, vormen een rijke harmonie met het dominante aanwezige zoethout en de gebrande suiker. Dit bier onderscheidt zich door een uitzonderlijk smaakpalet met koffietonen en een krachtig aroma.

Gouden Tripel

Het schuim is wit, fijn en zeer dicht. Ondanks de lichte amberkleur verbaast het bier de kenner met een nadrukkelijke toets mout. De neus is rijk met een unieke combinatie van hoparoma’s, kruiden en typische, zeer fruitige gistingsgeuren. De tripel is bij uitstek het bier voor de genieters.

India Pale Ale

Deze Belgian Style IPA is een allemansvriend. Fruitige aroma’s. Tonen van citrus in de smaak. Prettige zachte nasmaak die niet te bitter is.