Druivenrassen en vinificatie
Het belangrijkste teeltgebied voor de Arneis druif is de Roero, een gebied met magnifieke heuvels op de linkeroever van de Tanaro rivier. Hier stimuleren kalkachtige en kiezel bodems de ontwikkeling van geparfumeerde, elegante wijnen. Na zachtjes persen ondergaat de most ongeveer 10 dagen een gekweekte gist fermentatie bij 16-18°C. Een laatste cruciale stap is een korte rijping in de fles om de structuur van de wijn en de complexiteit van het bouquet verder te verbeteren.
Proefnotitie
Intens, strogeel van kleur met groene reflecties. Het bouquet geeft hints van exotisch fruit, rijpe peer, appelbloesem en witte pruim. Vet en genereus in de mond met een parade van wit en geel fruit (vooral perzik en appel) die rijp maar ook voldoende fris onderbouwd zijn. In de mooie lange afdronk zit een toets van amandel.
Wijn/spijs
De Roero Arneis gaat perfect gepaard met antipasti, kalfsvlees, zeevruchten en schaaldieren.