Druivenrassen en vinificatie
Deze wijn is gemaakt van 100% Barbera druiven.
De meer dan 60 hectare grond van de Barbera wijngaarden worden met veel zorg verzorgt door de wijnbouwers. De wijnvelden hebben een lage opbrengst met hoge kwaliteit.
Elke wijngaard is deelnemer van het "superbarbera" project. Om een zo goed mogelijke balans te krijgen tussen structuur en complexiteit worden de druiven voor deze Cuvee uit verschillende wijngaarden gehaald. De traditionele vinificatie bevat 10 dagen schilweking en een gisting bij een temperatuur van 28-30 °C. Hierna rijpt de wijn nog 12 maanden in kleine eiken vaten, waarvan 1/3 nieuw is. Hierdoor krijgt de wijn, die op dat moment al een indrukwekkende structuur heeft, een gelaagde diepte en karakter. Zo ontstaat een zeer genuanceerde Barbera met klasse en expressiviteit.
Wijn/spijs
Deze wijn is om heerlijk om te schenken bij pizza of biefstuk uit de wok. Erg lekker ook bij een stoofschotel als cassoulet.