"Ver verwijderd van het Pinot Grigio-stereotype is de Alsace Pinot intenser, complexer en vol van smaak. Ik ben een grote fan van Spaanse 'Jamon' en ik vind dat de Pinot Gris een geweldige partner ervoor is. Het past ook uitstekend bij gerijpte Gouda." – Sophie Schaal
Druivenrassen/Vinificatie
Klei is een essentieel onderdeel van deze wijn. Pinot Gris op dit terroir hebben een stevige structuur en hebben tijd nodig om hun ware aard te tonen. De sterke aanwezigheid van klei verklaart de smaak van tannines, zelfs als het een witte wijn is! De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens als hele trossen geperst. Na een langzame en zachte persing wordt het sap overgebracht naar een tank voor een langzame statische bezinking. De langzame, koele, natuurlijke fermentatie kan tot drie maanden duren, gevolgd door enkele maanden rijping. al deze details helpen ons om de "sense of place" te weerspiegelen en te behouden.
Proefnotitie
Bleek strogeel van kleur. Opwekkende aroma's van peer, groene appel en kaneelkruid. Fris en levendig met een ronde textuur en een fijne zuurgraad als basis. Het gehemelte combineert prachtig de frisse smaken van groene appels, peren en net geplukte kweeperen met de exotische kruidige ondertonen van kaneel en kruidnagel, in een lange en verleidelijke afdronk.
Wijn/spijs
De milde zuurgraad en uitgesproken fruitigheid van een goed uitgebalanceerde Pinot Gris vullen perfect aan bij geroosterd varkensvlees met een gestoofde perensaus, of passen goed bij romige pasta's, gevogelte en zeevruchten.