Druivenrassen/Vinificatie
40% Grenache Gris, 20% Grenache Noir, 20% Pinot Gris, 10% Cinsault en 10% Caladoc. Het druivenras Caladoc is een redelijke onbekend Frans druivenras, een kruising van Grenache en Malbec/Cot welk voornamelijk zijn aangeplant in de Zuidelijke gebieden van de Languedoc. De verschillende druivenrassen worden na de oogst in de nacht apart gevinifieerd met een pneumatische pers, de wijn fermenteert vervolgens 3 weken bij maximaal 16°C, waarna de wordt gemengd en vervolgens 40 dagen op de droesem verblijft in een betonnen tank.
Proefnotitie
Le Rosé heeft een vriendelijke licht roze kleur, in de geur aroma’s vers rood fruit. De smaak is fris, heerlijke fruitig met een zachte fruitige afdronk.
Wijn/Spijs
Heerlijk als aperitief maar ook als begeleider bij lichte gerechten zoals frisse salade met gegrild vlees, geitenkaas en Pasta Carbonara.