Druivenrassen/vinificatie
Deze wijn bestaat uit een blend van 32% Viognier, 28% Grenache blanc, 24% Roussanne, 16% Marsanne van gemiddeld 25 jaar oude stokken. De bodem bestaat uit zand, klei en kalkhoudend steen, die zorgen voor een natuurlijke filtratie wat resulteert in een evenwichtige, uitgebalanceerde witte wijn. De druiven zijn met de hand geplukt en hydraulisch langzaam geperst. Na 24 uur start de fermentatie op een lage temperatuur die zorgt voor het behoud van aroma’s. De wijn wordt 6 maanden gerijpt op de schillen. In 2024 op dronk.
Proefnotitie
Deze lichtgele wijn, met groene hints, is aromatisch, met tonen van peer en perzik en lime. De smaak is fruitig met een fijne balans tussen intensiteit en elegante frisheid. Rond en komt, ondanks de 14,5% alcohol, niet alcoholisch over.
Wijn en spijs
Heerlijk bij gegrilde garnalen, asperges, risotto of verse geitenkaas.