Druivenrassen/vinificatie
De Chardonnay-druiven worden mechanisch geoogst en ondergaan een maceratie van 2 uur. De fermentatie vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur (17 °C). Na de alcoholische gisting wordt de wijn overgeheveld, geklaard en vervolgens gedurende 2 maanden op fijne droesem in roestvrijstalen vaten gerijpt. Deze Chardonnay wordt geteeld op de warmste en droogste bodems van de Languedoc, op droge en steenachtige gronden. 100% Chardonnay.
In de 18e en 19e eeuw diende de "Borie" als een kleine stenen hut gebouwd van lokale stenen. Deze hutten werden gebruikt als stallen of seizoenswoningen door wijnmakers die meerdere dagen werkten op hun percelen, ver weg van hun woonplaatsen. Deze charmante "bories" zijn vandaag de dag nog steeds te vinden in de prachtige landschappen van Languedoc.
Proefnotitie
Deze typische Chardonnay uit de Pays d'Oc heeft een mooie gele kleur met stro- en gouden tinten. In de mond proeft u aroma's van wit vruchtvlees en bloemen.
Wijn/spijs
Deze wijn, ideaal als aperitief of bij vis- en zeevruchten, is perfect te combineren met een frisse salade van gemengde zeevruchten, gegarneerd met citroen en verse kruiden.