Druivenrassen/vinificatie
Schoenenbourg is een van de meest geprezen Grand Crus-wijngaarden van de Elzas, met notities over de wijnen die zelfst teruggaan tot de 16e eeuw.
De gipsbodems hier produceren Rieslings die diep zijn, rijk met wat rokerige diepte en hints van honing.
Gelegen ten noorden van Riquewihr, loopt de wijngaard langs de vrij steile zuid- en zuidoostflank van de Schœnenbourg-heuvel, op een hoogte van 265 tot 380 meter.
De druiven, allemaal met de hand geplukt, worden zorgvuldig gesorteerd en gaan voorzichtig naar de pneumatische pers. Lang persen is nodig om het best mogelijke sap te verkrijgen. Na het decanteren bij lage temperatuur begint het sap aan een lange alcoholische gisting (wilde gist) die tot 4 maanden kan duren.
Proefnotitie
Tonen van citrusvruchten met hints van honing. Een geconcentreerde wijn met lengte.
Wijn/spijs
Past perfect bij gegrilde vis met tomaat en munt. Ook een welkome aanvulling bij smaakvolle geitenkaas.