Druivenrassen/vinificatie
Deze wijn bestaat vooral uit cabernet sauvignon, maar ook uit petit verdot en merlot.
Na het oogsten van de druiven worden de vruchten tot twee keer toe gesorteerd. Eerst machinaal en daarna met de hand. De druiven worden opgeslagen in grote vaten zonder te toevoeging van gist en sulfiet. Daarna vindt de fermentatie plaats bij 4 graden Celsius voor 6 tot 10 dagen. Daarna voltrekt zicht een langzame vergisting bij temperaturen onder de 26 graden Celsius. Uiteindelijk wordt de wijn geblend en opgeslagen in eikenhouten vaten (waarvan 33% nieuw) voor een periode van 12 maanden.
Proefnotitie
De druivenrassen uit de Médoc geven wijnen met een fantastische, donkere kleur. Een zeer aromatische wijn met tonen van zwart fruit zoals bosbessen en zwarte kers. In de neus toont het aroma's van kruiden, drop, leer en marshmallows. Een harmonieus glas wijn wat elegantie en zachtheid combineert met robuuste smaken en ronde tannines.
Wijn/spijs
Past goed bij gerechten met rood vlees en rosbief.