Omschrijving:
Van Big Belly Brewing uit Breda komt "LA BELLA" – hun "Tripel d'Oro" (Gouden Tripel). Dit is niet zomaar een tripel; ze is gebrouwen met "een vleugje Italiaanse citroen en wilde jeneverbessen," wat haar een unieke twist geeft. De brouwerij omschrijft haar (en misschien La Bella zelf!) als "crispy, funky en gevaarlijk lekker." Saluté!
Smaakomschrijving: Verwacht een levendige en aromatische interpretatie van de klassieke Belgische Tripel. De basis zal waarschijnlijk die bekende gouden kleur, fruitige esters (denk aan peer en appel) en kruidige gisttonen (kruidnagel-achtig) bieden. De toevoeging van Italiaanse citroen zou moeten zorgen voor een heldere, pittige citrus-crispheid die verfrist. De wilde jeneverbessen zorgen voor het "funky" gedeelte, en voegen waarschijnlijk botanische, licht dennenachtige en misschien zelfs gin-achtige tonen toe met een peperig hintje. Deze combinatie belooft een "crispy, funky en gevaarlijk lekkere" ervaring, waarbij de 7,7% alcohol soepel is geïntegreerd, wat haar bedrieglijk doordrinkbaar maakt.
Foodpairing: Deze Tripel met een twist zou fantastisch zijn bij zeevruchten, vooral gegrilde vis of schaaldieren waar de citroen kan schitteren. Kipgerechten met citroen en kruiden, of pasta met een levendige pestosaus zouden ook geweldig zijn. De "funky" jeneverbestonen zouden zelfs wildgevogelte of een plankje met charcuterie en geitenkaas aankunnen.