Druivenrassen/Vinificatie
De terroir van deze Pouilly Fumé is 50% Silex (Saint-Andelain), 50% Caillottes (Les Loges). De snoeiwijze is Gyot. Na de oogst vindt een korte voorgisting en koude maceratie plaats, gevolgd door een lichte (lage druk) persing. Vinificatie vindt temperatuur gecontroleerd plaats met regelmatige beluchting. Gerijpt op de lies gedurende 6 maanden met dagelijks proeven en resuspensie van de droesem.
Proefnotitie
Gemaakt van 100% Sauvignon blanc.
Deze wijn heeft een licht gouden kleur met lichtgevende sporen van groen. De neus is zeer expressief, met rokerige en citroenachtige tonen. De levendigheid van deze intense wijn is te danken aan de mineraliteit. De afdronk is smeuïg en ziltig en blijft hangen.
Wijn en spijs
De zacht fruitige smaak combineert met oude kaas, gegrilde vleesgerechten en de Italiaanse keuken.