Skip to main content

Lasagne met hertenvlees en kruidnoten

Wijn: Zenato, Valpolicella Superiore Veneto, Italië, 2019

Recept voor 4 personen

Benodigdheden

Lasagne:

  • 600 gr hertenpoulet
  • 2 uien
  • 2 winterwortels
  • 1 steel prei
  • 1/2 knolselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el oregano
  • 1 el tijm
  • 20 cl marsala
  • 20 cl rode wijn
  • 50 cl basis tomatensaus
  • 100 gr kruidnoten
  • lasagnebladen
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • olijfolie

Bechamelsaus:

  • 100 gr roomboter
  • 100 gr bloem
  • 1 sjalot
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding lasagne:

Snijd de groenten, selderij, prei, ui en winter-wortel in kleine blokjes van 5 mm. Snijd de knoflook en kruiden ragfijn. Snijd het poulet in reepjes van 2 mm. Bestrooi met peper en zout. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de uien en knoflook aan. Als het gaat kleuren, mag het vlees erbij. Bak even aan en dan de groenten en kruiden erbij. Bak dit even aan terwijl u regelmatig roert. Blus af met de marsala en rode wijn. Laat even inkoken. Voeg dan de tomatensaus en de kruidnoten toe. Laat een half uur pruttelen, terwijl u af en toe roert. Breng dan op smaak met peper en zout. Laat nog een kwartier rustig koken en roer af en toe door. De kruidnoten zorgen voor smaak en binding.

Voorbereiding bechamelsaus:

Snijd de sjalot ragfijn. Smelt de boter en voeg wat sjalot toe. Laat niet kleuren en voeg wat bloem toe, net zoveel totdat het een stevige bal wordt. Laat even garen. Voeg beetje bij beetje al roerend de melk toe, breng aan de kook. Als de juiste sausdikte bereikt
is, brengen we het op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.

Zet de oven op boven-/onderwarmte 170 graden. Vet een ruime oven schaal in met olijfolie en breng een laagje bechamelsaus aan op de bodem. Daarop wat tomatensaus en dan afdekken met lasagnebladen. Herhaal dit totdat de schaal vol is of de saus op is. Bestrooi met geraspte kaas. Bak een half uur in de oven.

Serveer eventueel met een salade en een glas Zenato Valpolicella op 18 graden!

Eet smakelijk en prosit!
Ab Tamis, chef kok van De Wijnproevers.

Afdrukbare PDF