Pasta met chorizo, room en Manchego
Wijn: Pago de Cirsus, Oak Aged Navarra, Spanje, 2021 Syrah-Tempranillo-Merlot
Recept voor 6 personen
Benodigdheden
Voor de saus:
- 250 gr. milde chorizoworst
- 40 cl. room
- 10 cl. water
- zout
Voor de pasta:
- 800 gr. spaghetti; bij voorkeur vers
- 2 ltr. water met zout
- 1 stuk Manchego Curada of oude geraspte kaas
- 12 plakjes chorizo
Bereiding
Voor de Sauce:
Snijd de worst in reepjes en voeg bij de room en water in een steelpannetje. Verwarm rustig. Als het begint te pruttelen, laat het een uurtje doorgaan met de deksel op de pan. Roer af en toe door. Proef en voeg eventueel een snufje zout toe. Het ligt er een beetje aan wat voor worst u gebruikt. Eerst proeven dus en dan pas zout erbij. Bind eventueel af met wat maïzena.
Voor de pasta:
Kook de pasta beetgaar in zout water. Rasp de kaas, liefst Manchego Curada, geeft een mooie bite! Roer de saus door de pasta en serveer op een ruim bord. Garneer af met wat geraspte kaas en plakjes chorizo.
Presentatie:
Garneer af met wat geraspte kaas en plakjes chorizo.
Serveer de Pago de Circus licht gekoeld, ongeveer 14 graden.
Prosit en eet smakelijk!
Ab Tamis, chef kok van De Wijnproevers.