Rosbief, gefrituurde champignons en rode bietensalade
Wijn: Biscardo Oropasso of Neropasso
Recept voor 4 personen
Benodigdheden
Voor de rosbief:
400 gr bavette of kogelbiefstuk
peper en zout
roomboter
Voor de champignons:
1 bakje champignons
3 eieren
scheutje melk
paneermeel
peper en zout
nootmuskaat
Voor de saus:
5 el mayonaise (brander of zaanse)
1 sjalot ragfijn
2 augurken, ragfijn
1el dragon
1 el peterselie, ragfijn
Voor de rode bietensalade:
400 gr bakje rode biet met ui
1 kuipje haring in roomsaus van Oudehand
Bereiding
Voor de rosbief:
Bestrooi de biefstuk met peper en zout en laat 2 à 3 uur in de koeling staan.Het zout, maar vooral de peper zal het vlees malser maken. Bak de biefstuk naar smaak, rare, medium of well done. Haal uit de pan laat afkoelen.
Voor de champignons:
Klop de eieren, melk, peper zout en nootmuskaat los. Controleer de champignons op ongerechtigheden. Doe ruim paneermeel in een ruime kom. Haal de champignons door het eimengsel en daarna meteen door de paneermeel. Leg op een platte schaal. Laat drogen in de koelkast voor minimaal 2 uur. Bak de champignons in een hete frituurpan op 180 graden goudbruin, vlak voor het serveren.
Voor de saus:
Meng alles goed door elkaar en laat een uur staan, om de smaken goed te “huwen”.
Voor de rode bietensalade:
Meng alles goed door elkaar en laat een uur staan in de koeling.
Serveer met een glas Oropasso uit de koeling of Neropasso op 12-14 graden. U zult proeven dat zowel de witte als de rode wijn goed bij dit gerecht past!
Eet smakelijk en Prosit!
Ab Tamis, chef kok van De Wijnproevers.