Piëmont

Het hart van de witte truffel en Barolo

In het noordwesten van Italië ligt regio Piëmont. Turijn is de hoofdstad van deze historische en culinaire regio.

Het landschap is adembenemend mooi. In deze prachtige omgeving vind je veel wijngaarden. Piëmont herbergt maar liefs 52.000 hectare aan wijngaarden. De regio produceert veel bekende wijnen, wat internationale bekendheid heeft opgeleverd. Denk hierbij aan Barberesco en zeker zo bekend Barolo.
Maar niet alleen wijnen staan symbool voor Piëmont. De regio staat ook bekend om zijn hazelnoten en truffels. Deze worden voornamelijk gevonden in de Langhe, het zuidelijke deel.

In juli zijn Leon en Ingrid afgereisd naar dit prachtige gebied om mooie wijnen te proeven en te selecteren voor de winkel. Op bezoek bij Cadia, Bel Colle en Prunotto, waar ze verrast werden door de passie en liefde voor het vak van deze mensen.

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 september wil Ingrid deze liefde voor het vak delen, door een aantal wijnen te laten proeven in de winkel. Laat je verrassen door de frisse witte wijnen, zoals Arneis en Gavi, maar ook de mooie rode Barbera’s uit Alba en Asti, Nebbiolo en Barolo zullen open staan.

Vrijdag 8-9 vanaf 13:00 uur en zaterdag 9-9 vanaf 11:00 uur.
U bent van harte welkom!