Hemels Wit

Weertzzz

Een heerlijk licht, dorstlessend witbier met een frisse afdronk. Je proeft de hemel!

Hemels Wit werd in 2021 voor het eerst opnieuw gebrouwen naar authentiek recept uit 1838, teruggevonden in het archief van de minderbroeders franciscanen. Van brouwerij ‘het Slot’ is nog altijd bij een van de kloosterwerkhuizen een gevelsteen zichtbaar met daarop de tekst ‘puet (jenever) en bier buijsen 1747’. De kloosterbrouwerij in Weert heeft bestaan van 1614 tot 1936.
Het bier heeft een heldere, lichtgele kleur die is afgedekt met een stevige en romige schuimkraag. Het verleidelijke witbier oogt als een echte dorstlesser die je het water in de mond doet lopen.
Het witbier heeft een fris en fruitige geur die te danken is aan de aanwezigheid van vlierbloesem en citrusvruchten. Met de kruidige geur van koriander. De smaak van het witbier is verfrissend, met fruitige tonen in de hoofdrol en een kleine nootachtige ondertoon door de aanwezigheid van boekweit. In de afdronk proef je een bittertje, afkomstig van de hop.

Hemels wit is het ideale bier om op een warme lente- of zomerdag uit te schenken op een zonnig terras. Wellicht met een knipoog naar het ‘Zonnelied’ van de minderbroeders franciscanen.

Slechts €2,69 per fles (33 cl.)

Aanbieding geldig tot en met 31 juli of zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen voorbehouden.